Kostprijs

Ongewenst gedrag, probleemgedrag:

Dit is elk gedrag dat u als storend ervaart. Opspringen, angst voor mensen of geluiden, agressie, onzindelijkheid, hyperactief, vernielzucht, blaffen, trekken aan de leiband, verlatingsangst,... . We komen bij u langs en doen een gedragsanalyse waarbij we gaan onderzoeken waarom je hond ongewenst gedrag vertoont. Afhankelijk van het probleem wordt u persoonlijk begeleid met een specifiek (her)opvoedingsprogramma. In bepaalde gevallen kan het zijn dat er een medische oorzaak aan de basis ligt van het gedragsprobleem of dat de gedragstherapie medische ondersteuning nodig geeft. In deze gevallen zal u doorverwezen worden naar uw dierenarts.
Voor de meeste gedragsproblemen moeten we maar éénmalig langskomen.
Tarief analyse en advies: 100 Euro voor ong. 2 uur + verplaatsingsonkosten*, evt. opvolgbezoek 50 Euro + verplaatsingsonkosten*

Startles nieuwe hond:

Indien je weinig ervaring hebt met pups en jonge honden of positieve opvoedingstechnieken kan je een startles volgen. Hier wordt socialisatie en gewenning besproken, zindelijkheidstraining, leerprocessen, hoe belonen, hoe straffen, wanneer zeg je nee (huisregels en grenzen), gewoontegedrag, rangorde, lichaamstaal, communicatiemogelijkheden, stresssignalen, ...
Het blijft zeker niet uitsluitend bij theorie, we passen direct de zaken toe op je hond. 
Tarief: 100 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding* voor +/- 2h.

Puppycursus:

Voor honden tot de leeftijd van 20 weken. De prioriteiten liggen hier op bijtgeremdheid, socialisatie naar mensen (kinderen, vreemden) en dieren. Je pup leert om mensen op een aangename manier te begroeten zonder te springen en leert om zich zonder angst te laten onderzoeken, iets waar je dierenarts je dankbaar zal voor zijn. Verder mag je een basisgehoorzaamheid verwachten. De cursus wordt enkel privé gegeven, op uw eigen tempo. 
Tarief 5 lessen: 250 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding*
Je kan per les betalen en bent niet verplicht alle 5 de lessen te nemen.

Gehoorzaamheidscursus:

Voor honden van meer dan 20 weken is er een basisgehoorzaamheidscursus. Hierbij ligt de nadruk op algemene opvoeding en socialisatie. De hond leert op een hond-vriendelijke en stressvrije manier de basiscommando’s. Er wordt ook wat aandacht besteedt aan theorie; hoe denkt en leert een hond en hoe ga ik als baasje het best met mijn hond om. De cursus wordt enkel privé gegeven, op uw eigen tempo. Na de basiscursus is uw hond in staat om te volgen aan de leiband zonder trekken en kent hij de basiscommando's kom hier, zit, liggen, blijven, spelapport... .
Tarief 5 lessen: 250 Euro + evt. verplaatsingsvergoeding*
Je kan per les betalen en bent niet verplicht alle 5 de lessen te nemen.

Trainingsadvies:

Wedstrijd ambitie? Problemen met één specifieke oefening op de hondenschool (trekken aan de leiband, onderbreking, apport, blijf….)? Ook hierbij kan u individuele begeleiding krijgen, afgestemd op het individuele gedrag en karakter van uw hond.
Let op: het is wel de bedoeling dat de hond reeds een kennis heeft van basisgehoorzaamheid.
Tarief: 50 Euro / uur

 

Alle honden worden op een hondvriendelijke en efficiënte manier getraind. Hierdoor bekom je een betrouwbare metgezel en verkrijg je een relatie die gebaseerd is op respect en vertrouwen.

 

*Verplaatsingsonkosten 0.75 Euro/km vanuit RONSE Oost Vlaanderen.